Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Kulturens Bokhylla
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Architecture.
2013 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title
Bookshelf of Culture (English)
Abstract [en]

“A culture center should be visually welcoming as well as attract a diverse range of visitors with different backgrounds.” This was the client’s request for a new cultural center in Nairobi. The location is in the heart of Nairobi’s industrial area, near several existing buildings that are already in use by the culture organization known as Go Down. I have chosen to keep most of the existing buildings and to use my new building as a complement for the desired program. I believe that it will pay off in the end to renovate the area in installments. 

My purpose in this project has been to design a building with natural environments and flexibility. I have been trying to think from a sustainable perspective, using almost all recycled materials and taking advantage of the location’s natural benefits. Thanks to the climate I have been able to place a lot of the facilities “semi outside” as well as create a lot of areas in the shade.

Abstract [sv]

"Ett kulturhus ska vara inbjudande rent visuelltsamt dra till sig en bred publik med olikabakgrund." Det är beställarens önskan för ettsäte för kultur i Nairobi. Tomten för det nyakulturhuset ligger i Nairobis industriområdeoch har redan befintliga lokaler där kulturaktiviteterbedrivs. Jag har valt att behållastörre delar av de befintliga byggnaderna dåjag anser att det i längden lönar sig attuppgradera tomtens byggnader i omgångar.

I mitt projekt har jag försökt skapa en byggnadmed flexibilitet och naturliga miljöer. Jag harockså försökt tänka från ett hållbart perspektivdå jag använder mig av återvunna materialoch utnyttjar mig av platsens fördelar. Tackvare det behagliga klimatet har jag förlagt såmycket som möjligt av programmet ”utomhus” ochförsökt skapa platser med skugga.

Place, publisher, year, edition, pages
2013. , 3 p.
Keyword [sv]
Kulturcentrum, Kulturhus, Nairobi, Kenya, återvinning, klimat, flexibilitet, musikstudio, utställning
National Category
URN: urn:nbn:se:kth:diva-131940OAI: diva2:657595
Subject / course
Educational program
Bachelor of Science - Architecture
Available from: 2013-10-23 Created: 2013-10-21 Last updated: 2013-10-23Bibliographically approved

Open Access in DiVA

Kulturens Bokhylla(3340 kB)73 downloads
File information
File name FULLTEXT01.pdfFile size 3340 kBChecksum SHA-512
Type fulltextMimetype application/pdf

Search in DiVA

By author/editor
Robertsson, Hillevi
By organisation

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
Total: 73 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 61 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link