Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Nynäshamn Town Hall
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Architecture.
2019 (English)Independent thesis Advanced level (degree of Master (One Year)), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title
Kommunhus Nynäshamn (Swedish)
Abstract [sv]

Projektet har som ambition att skapa en modern stadshusbyggnad som möjliggör ökad samverkan mellan kommunen Nynäshamn och dess medborgare. Byggnaden är konstruerad av 30 bågar av betong som spänner upp de två byggnadsvolymerna. Byggnaden möter Stadshusplatsen i nordväst och Floravägen i sydöst. Den böjda formen skapar öppningar på platsen som underlättar för fotgängare att fritt röra sig mellan och genom byggnaden och därigenom förbinda Stadshusplatsen och Floravägen. Fasaden är täckt av glas för att skapa synlighet för medborgarna att se in på den kommunala administrationens dagliga verksamhet. Fasadelementen mellan de bärande bågarna är vinklade och roterade i förhållande till varandra. Taket är även utformat av vinklade rektanglar. Byggnaden är utformad för att uppfylla de programspecifika kraven med möjlighet till att hantera förändrade krav genom sin öppna struktur.

Abstract [en]

The project is based on the ambition of creating a modern town hall building which enables increased interaction between the activities of the municipality and its citizens. The building is constructed by 30 concrete arches which forms the two building volumes. The building meets Stadshusplatsen in northwest and Floravägen in southeast. The curved form of the building creates openings at the site which facilitates pedestrians to move freely between and through the building thereby connecting Stadshusplatsen and Floravägen. The facade is covered by glass to create visibility for the citizens to look into the daily activities of the municipality administration. The facade elements are tilted between the arches and rotated in relation to each other. The roof is also being formed by tilted rectangular elements. The building is designed to meet the programme specific requirements with an ability to cope with changing demands by its open structure.

Place, publisher, year, edition, pages
2019. , p. 8
Series
TRITA-ABE-MBT ; 19362
Keywords [en]
Nynäshamn, town hall
National Category
Architecture
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-261357OAI: oai:DiVA.org:kth-261357DiVA, id: diva2:1357743
Subject / course
Architecture
Educational program
Master of Architecture - Architecture
Supervisors
Examiners
Available from: 2019-10-04 Created: 2019-10-04

Open Access in DiVA

fulltext(2844 kB)2 downloads
File information
File name FULLTEXT01.pdfFile size 2844 kBChecksum SHA-512
b74f3f3fa201cd2cdd325f55a3b458b58243605ece94a6f9c396c6aa050db1d132d4c2eca02757623650322c5f2454292a8e1412b0c053e66ff84dc124edeea3
Type fulltextMimetype application/pdf

By organisation
Architecture
Architecture

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
Total: 2 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 13 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf