Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Lager av lärande
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Architecture.
2018 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title
Layers of learning (English)
Abstract [sv]

Mellan Bredäng, Mälarhöjden, Västertorp och Fruängen i södra Stockholm ligger ett litet skogsparti intill en äng. Platsen kallas för Mälarängen och har indentifierats av Stockholms stad som en lämplig plats för en ny låg- och mellanstadieskola, F-6.

Tomtens placering gör den tillgänglig för elever från flera olika närliggande områden. Kommunikation och rörelse, både till och på platsen, har därför varit ett centralt tema för skolan.

Skolan har ingen självklar huvudentré som vänder sig mot en sida. I stället har skolans placering styrts av en kulle kring vilken hemvisterna är samlade.

Ett minne av ett rum från min egen skolgång har varit centralt i utformandet av skolan. Ett allrum som är tillgängligt både före och efter lektionstid. Där alla klasser möts på lika villkor och alla har lika nära till allrummet som till skolgården. De flesta rörelser och möten sker tvärgående och korsande mellan klassrummet, allrummet och skolgården. Horisontellt.

Abstract [en]

Between Bredäng, Mälarhöjden, Västertorp and Fruängen in southern Stockholm lies a small section of forest next to a meadow. The site is called Mälarängen and has been identified by the Stockholm municipality as a suitable place for a new middle school.

The site's location makes it accessible to students from several different neighbouring areas. Communication and movement, both to and on the site, has therefore been a central theme in the school.

The school has no obvious main entrance facing one side. Instead, the position of the school has been determined by a hill, around which the classrooms are gathered.

Place, publisher, year, edition, pages
2018. , p. 14
Keywords [sv]
grundskola, mälarängen
National Category
Architecture
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-231097OAI: oai:DiVA.org:kth-231097DiVA, id: diva2:1222371
Subject / course
Architecture
Educational program
Bachelor of Science - Architecture
Supervisors
Examiners
Available from: 2019-01-22 Created: 2018-06-21 Last updated: 2019-01-22Bibliographically approved

Open Access in DiVA

fulltext(11568 kB)30 downloads
File information
File name FULLTEXT01.pdfFile size 11568 kBChecksum SHA-512
d12dc85cbf4c1038faf5ee345f5dfdd3bb22ed12223073d3191bc2dfaad6901c765e909a376d89e452f9241ec1e2cc7b561da16f5bb14d264f72c00c79ee3dd1
Type fulltextMimetype application/pdf

By organisation
Architecture
Architecture

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
Total: 30 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 75 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf